23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI GÜNÜ MÜNASEBETİYLE ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONUMUZ TARAFINDAN ÇOCUKLARA YÖNELİK EĞLENCE ETKİNLİĞİ TERTİPLENDİ
Tarih: 24.04.2019| Okunma Sayısı: 1118

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 

Öncelikle bugünün kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ü saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. 23 Nisan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak çocuklara ve tüm Türk Milleti’ne bu anlamlı hediyeyi takdim eden, bu özel günü “Çocuk Bayramı” ilan eden Atamızın izinden gitmeye devam edeceğiz. 
Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu çocuklarımıza gerekli ehemmiyetin gösterilmesi için kurulmuştur. Komisyonumuzun amacı; çocuk hakları alanında ulusal ve uluslararası hukuk ekseninde, çocuk haklarının tanınması, korunması, uygulanması ve geliştirilmesi açısından mesleki, kurumsal ve uygulamaya yönelik disiplinler arası bir yaklaşımla araştırma ve çalışma yapmaktır.
Bugün burada çocuklarımızla bir araya gelip, onlarla çeşitli aktivitelerde bulunmamızın tek sebebi çocuklarımızla daha güçlü, daha samimi bir iletişim kurmayı sağlamaktır. Bizler “Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu” olarak 23 Nisan kutlamalarımızı geleneksel hale getirmiş bulunmaktayız.Çocuklarımız bizim dünümüz, bugünümüz ve yarınımız. Çocuklarımız bizim geçmişte mutluluk, gelecekte umut kaynağımız. Her ne kadar bugün kamera önünde çocuklarımızla birlikte görünsek de bizler daima çocuklarımızın yanında ve onlara destek bir komisyonuz.
Söz konusu çocuksa diyerek söze başlayan; Valimiz Sayın Yunus SEZER’e, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf TÜFEKÇİ’ye, Başsavcımız Sayın Mehmet AYAZ’a, Baro Başkanımız Sayın Erol ÇAKIR’a, Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu Öğretmeni Emre DELİCE’ye, Kırıkkale Üniversitesi Sevgi İzinden Gidenler Topluluğu’na ve Kırıkkale Üniversitesi Düşünsel Hukuk Topluluğu’na gerekli ilgi, alaka ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. 
Bu yıl 23 Nisan etkinliklerimizi Kırıkkale Adliyesi’nde düzenlemiş olsak da çocuklarımızı adliyelerde değil okul koridorlarında görmek istiyoruz. Çocuğun okula gönderilmemesine, çocuk işçiye, çocuk ihmal ve istismarlarına, çocuğun erken yaşta zorla evlendirilmesine ve çocuklara yönelik her türlü baskı ve şiddete karşı her zaman çalışmalarımızı yaptık bundan sonra da çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. 
Çocuklarımız şunu bilmelidir ki biz her zaman onların yanında, onlar için mücadele ediyor olacağız.

KIRIKKALE BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU 

 

25.04.2024
AV. MUTLU KORKMAZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.