EMİNE BULUT CİNAYET DAVASI BAŞLADI
Tarih: 10.10.2019| Okunma Sayısı: 1074

                      BASIN AÇIKLAMASI

 

Kadına Yönelik Şiddeti ve Kadın Cinayetlerini Durdurun

 

              Son yıllarda kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri eğitimli, eğitimsiz, genç, yaşlı ,evli, bekar  kadın demeden sistematik bir şekilde artmaktadır.

         Kadın cinayetleri bireysel olaylar değildir. Toplumun kadına bakışı, kadının hak ve özgürlüklerinin tanınmaması, erkek egemen anlayışın değiştirilmeye çalışılmaması, kadın üzerinden yanlış söylemlere ve beyanatlara  son verilmemesi ve kadının birey olmasının önüne devamlı olarak set çekilmesinin sonucunda gelinen noktadır ve toplumsal bir sorundur.

    Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin  sağlanmasının ne kadar önemli olduğu her bir cinayette yeniden ortaya çıkmaktadır. Maalesef toplumsal cinsiyet  eşitliğinin önemi de bir kadın cinayeti olduğunda akıllara gelmektedir.

     Devlet KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE AİLE İÇİ ŞİDDETİ ÖNLEMEK, KADIN CİNAYETLERİNİN ÖNÜNE GEÇMEK ve KADINI HER ALANDA GÜÇLENDİRMEKLE GÖREVLİDİR.Bu görev ülkemizin de taraf olduğu  İstanbul Sözleşmesinin gereğidir.

      Kadın Cinayetlerini önlemek, kadın cinayetlerinde asla ceza indirimi yapılmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmak ve uygulamaya geçirmek üzere bir an önce gereğinin yapmasını bekliyoruz.    

      Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak KADINA KARŞI ŞİDDET ve KADIN CİNAYETLERİNİ LANETLİYOR ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.

                                                                                  

 

                                                         KIRIKKALE  BAROSU KADIN HAKLARI KOMİSYONU

 

                                                              

 

25.04.2024
AV. MUTLU KORKMAZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.