5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MÜNASEBETİYLE TÖREN DÜZENLENDİ
Tarih: 5.04.2021| Okunma Sayısı: 1295

KIRIKKALE BAROSU AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü ve biz ikinci kez tüm dünyayı ve ülkemizi saran salgın nedeniyle bu günü kutlama değil de anma günü gibi geçiriyoruz.

İnsanın en temel ve en kutsal hakkı “yaşam hakkı” dır. Kırıkkale Barosu olarak salgınla mücadele kapsamında tüm etkinliklerimizi, faaliyetlerimizi salgın önlemlerine uygun planlamaya azami özen gösteriyoruz.

Bir yıldır salgınla mücadelemiz devam ediyor. Bu dönemde fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza, güvenlik görevlilerimize, temel ihtiyaçlarımızı sağlayan üretici ve tedarikçilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu mücadelede hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaşam mücadelesi devam eden yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Mesleğimizin son yıllarda içinde bulunduğu sorunlara, sıkıntılara rağmen görevlerini yılmadan yerine getiren meslektaşlarımız, bir yıldır da salgının yarattığı ekonomik ve sosyal sorunlarla mücadele etmektedir.

Avukatlık Kanunu’nda yapılan değişiklik ile getirilen çoklu baro uygulaması, kanun değişikliği ile ekimde yapılması gereken baro seçimlerinin pandemi gerekçesi ile iptal edilmesi gibi hususlar bizleri olumsuz olarak etkilemektedir.

Alternatif çözüm yolları ile mesleğimizin çalışma alanı daraltılmakta, sürekli açılan Hukuk Fakülteleri ile mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımız ümitsizliğe kapılmaktadır.

Daha bir ay bile olmadı genç bir meslektaşımız görevini yaparken katledildi. İki gün önce genç bir meslektaşımız hayatına son verdi. Maalesef bu ilk değildi. Umarız ki son olur. Kaybettiğimiz meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve tüm camiamıza başsağlığı diliyoruz.

Buruk ve endişeliyiz ancak ümitsiz ve yılmış değiliz.

Sorunlarımız elbette var ancak çözüm arama irademizi terketmiş değiliz.

Hak ve adalet arayışında yılmadan görevimizi yapmaya devam edeceğiz.

Avukatlık Kanunu’nun 76. Maddesinden aldığımız “insan haklarını savunma ve koruma” görevimizin bilincindeyiz. Kırıkkale Barosu’nun tüm kurul ve komisyonları ile (salgınla mücadele önlemlerinin aksamasına fırsat vermeden) Kırıkkale Halkının yanında olmaya devam ettiğinin bilinmesini isteriz.

Sağlıklı güzel günlerde buluşmak dileğiyle, bağımsız savunmanın, evrensel insan hak ve özgürlüklerinin, hukukun üstünlüğünün, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin güvencesi olan tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

 

Kırıkkale Barosu Yönetim Kurulu Adına

Baro Başkanı

Av. Talat APAYDIN

20.04.2024
AV. MUTLU KORKMAZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.