KAMUOYUNA DUYURU
Tarih: 9.12.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 2424

 

 

 DUYURU

 

 

        Mecliste kabul edilen iç güvenlik paketine tepki oluşturmak için tek merkezden olduğu açıkça anlaşılan bir yapı tarafından Anayasa Mahkemesi önünde eylem yapılması yönünde çağrı yapılmış; baroların eylemi desteklediği algısı oluşturmak için, barolar adına sahte twitter hesabı açılmak suretiyle eyleme çağrı mesajları gönderilmiştir.

          Açılan bu hesaplar incelendiğinde hesapların tamamının birbirine yakın tarihlerde ve benzer şekilde açıldığı, son tweetten bir öncekinde Anayasa Mahkemesi önünde eyleme çağrı yapıldığı, tüm hesapların barolara aitmiş gibi gösterilmesi için  baroların internet sayfalarından alınan bilgi ve fotoğrafların kullanıldığı, 09.12.2014 tarihine kadar herhangi bir ibare yokken 10.12.2014 tarihinde gece yarısı tüm hesaplara “resmi hesap değildir” ibaresinin eklendiği, eylemi destekleyen olarak isimleri geçen tüm baroların adına sahte hesapların açıldığı tespit edilmiştir.

         Buna göre yapılan bu sahtecilik eylemi belli bir yapı tarafından aynı merkezden kötü niyetli olarak, baroların adı kullanılmak suretiyle toplumda algı oluşturmak maksadıyla yapılmıştır. Bu durum Anayasa Mahkemesi önünde yapılan eyleme çağrı yaptığı iddia edilen ve adı geçen tüm barolar için geçerli olup bu durumun öğrenilmesi tüm barolarca 09.12.2014 tarihinde geç saatlerde olmuştur.

            Kırıkkale Barosu adıyla açılan twitter hesabının Baromuz’a ait olmadığı, buradan yapılan bildirimlerin bilgimiz ve rızamız dışında yapıldığı, bunu yapanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

                                                                     KIRIKKALE BAROSU BAŞKANI

                                                                               Av. Ayhan YILMAZ

 
 
 
 
 
 

 

20.04.2024
AV. MUTLU KORKMAZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.