Avukatlar Günü Münasebetiyle Yemek Tertiplendi
Tarih: 5.04.2016| Okunma Sayısı: 2980

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BARO BAŞKANI AV. EROL ÇAKIR'IN KONUŞMASI

 

                                          5 NİSAN DÜNYA AVUKATLAR GÜNÜ

            Yıllardır Avukatlar Günü’nü sevinç ve coşkuyla kutlamanın özlemini yaşarken; son yıllarda hukukçuların ve savunmayı temsil eden biz avukatların sıkıntı, kaygı, özlem ve beklentilerini vurgulayan açıklamalarla içinde bulunduğumuz durumu yansıtmaya çalıştık.

Genelde yargının, özelde savunmanın içinde bulunduğu durumun beklenilen ve özlenilen özelliklere yaklaştığının hiçbir belirtisi ortada görünmediği gibi, artık toplumun tüm katmanlarının, tüm meslek gruplarının, özetle insanlarımızın tümünün yaşadığı, hepimizi ilgilendiren, terörden kaynaklanan olağanüstü büyüklükteki endişe ve kaygıları yaşarken; mesleki sıkıntılarımıza ilişkin beklentilerimizi maalesef erteler hale geldik.

              Son aylarda art arda ülkemizin en kritik noktalarında patlatılan bombalarla yaşadığımız katliam travmaları, her gün toprağa verdiğimiz kahraman şehitlerimizin acısı, sivil, asker, yaşlı, genç, kadın ve çocuk ayrımı yapmadan, giderek bir savaş izlenimi vermeye çalışan gözü dönmüş terörün üzerimizde yarattığı travmanın sonucunda, insanlarımız günlük yaşamın en olağan alışkanlıklarından bile vazgeçer duruma geldi.

Terör baronlarına, destekçilerine, finansörlerine, aymazlık ve beceriksizlikleriyle terörün azgınlaştırılmasına çanak tutanlara diyoruz ki, hiç kimseye verilecek bir karış toprağımız olmadığı gibi, ulusal egemenlikten verilecek bir tutam taviz de yoktur.

Elbette, mücadele, hukuksal çerçeve içerisinde sonuna kadar sürecektir.

Kırıkkale Barosu olarak bu mücadeledeki yerimizin ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

Sevgili önderimiz M.K.Atatürk ve çalışma arkadaşlarının, tüm olumsuz koşullara rağmen kurduğu laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olma özelliğinden asla taviz vermeden Türkiye Cumhuriyeti için çalışma ve her türlü özveriye katlanma kararlılığındayız.

Biz hukukçular, savunmanın temsilcileri, bir yandan azgınlaştırılan teröre karşı, hayatın her alanında direnirken, diğer yandan da yargının ve onun olmazsa olmaz kurucu unsuru olan savunmanın işlevinin en mükemmel hale getirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz

Savunma olarak, yargının tarafsızlığı, yargıcın bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü için mücadelemizi verirken onurumuza ve mesleğimize sahip çıkarak, birilerinin, bizim yargının kurucu unsuru ve olmazsa olmaz bir ayağı olduğumuzu unutturmalarına asla izin vermeyeceğiz.

Bizler savunmanın temsilcisi, hak aramanın yılmaz savaşçılarıyız. Bizi sindirerek işlevsiz hale getirmek hiç kimsenin haddi değildir. Olmamalıdır.

Alnımızın terinin karşılığı, misyonumuzun simgesi ve onurumuz olan cübbelerimizin düğmesi olmadığı gibi cebi de yoktur.

Tarih boyunca hiç kimsenin efendisi olmak gibi bir özlemimiz olmadı.

             Hiç kimsenin efendimiz olmasına da izin vermedik. Nice 5 Nisanlara!

               Saygılarımla. 05.04.2016

                                                                  Kırıkkale Barosu Başkanı
                                                                        Av. Erol ÇAKIR
 
 
 
 
 

25.04.2024
AV. MUTLU KORKMAZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.