FERİDE ERCAN VE SİBEL GÖKBULUT CİNAYETİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

KIRIKKALE BAROSU

KADIN HAKLARI KOMİSYONU

BASIN AÇIKLAMASI

Telaffuzu bile bize ağır gelen bir vahşetle 55 yaşındaki Feride Ercan ve 34 yaşındaki Sibel Gökbulut Kırıkkale’de tek yaşamakta iken  hunharca katledilmişlerdir. Yakınlarına başsağlığı ve metanet diliyoruz. Cinayetleri nefretle lanetliyoruz. Ne yazıkki kaderi Özgecanlar, Ferideler ile benzer yüzlerce Feride Ercan, Sibel Gökbulut, Özgecan Aslan var. Sesini duyuramayan, imdadına yetişilemeyen, korkan paylaşamayan yüzlerce çocuk ve kadın var bu toplumda. Suçlu kim? Suçlu hepimiz değil miyiz? Cinayetleri görmezden geliyoruz, Tecavüzü görmezden geliyoruz, suçluyoruz, ölmüşse kurtuldu bile diyoruz. Tecavüze uğrayan kadını intihara sürüklüyoruz. Cinayete, Tecavüze maruz kalan kadının hayat tarzını, giyimini konuşuyoruz  . Koruyamıyoruz. En kötüsü susuyoruz. Halbuki hepimizin annesi, kız kardeşi, eşi, kızı ve başka sevdikleri var. Neden suskunuz? İnşallah benim başıma gelmez demeyin. Bu sadece bir temenni olur bunu bilelim. İçimizde hasta ruhlu insanların gezdiğini toplumun her kesiminden eğitimli eğitimsiz olduğuna bakılmaksızın her meslek alanından çıkabildiklerini, çoğu zaman kendilerinin gizlediklerini ve fırsat buldukları taktirde yeni mağdurlar ve mağdur aileleri yaratacaklarını bilin. Susarsak ve önlem almazsak daha yüzlerce kadın cinayete kurban gidicektir.

Feridelerin, Sibellerin, özgecanların katledilmesiyle birlikte şu an çocukları tek yaşayan, lisede üniversitede kızları okuyan tüm aileler çocukları için endişeye düştüler. Bu hastalıklı ruhlar topluma unutulamayacak travmalar yaşatıyorlar. Bu tek kelimeyle vahşettir. Kırıkkale ne yazık ki “Çocuk istismarında, kadına karşı şiddet suçlarında” Türkiye ortalamasının oldukça üzerindedir. Bir yerden başlamalıyız. Bunlar sadece devletin resmi kurumlarının mücadelesiyle halledilebilecek bir vakıa olmayıp tüm toplumun mücadelesini gerektirmektedir.

Maalesef Kadın Cinayetleri haberleri magazinleştiriliyor, katil erkekleri mazur gösterecek biçimde haberleştiriliyor, kadınlara yönelik şiddet ve cinayet meşrulaştırılıyor. Kadın Cinayetlerinde haksız tahrik indirimi uygulamasına son verilmelidir. Kadınlara yönelik her türlü şiddet, baskı ve ayrımcılığın önüne geçmek ve kadınların yaşam hakkını garanti altına almak için gerekli tüm adımlar atılmalıdır.  Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak kadına karşı yapılan tüm eylemlerin karşısında olup KINIYORUZ..

KIRIKKALE BAROSU

KADIN HAKLARI KOMİSYON BAŞKANI