BARO BAŞKANIMIZ AV. TALAT APAYDIN'IN YENİ ADLİ YIL MESAJI
Tarih: 1.09.2020| Okunma Sayısı: 476

KIRIKKALE BAROSU ADLİ YIL MESAJI

2020-2021 adli yılına ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin gölgesinde buruk ve endişeli giriyoruz.
Buruk ve endişeliyiz ancak ümitsiz ve yılmış değiliz.
Adliyelerdeki iş yoğunluğu, yavaş işleyen adalet, adil yargılanma ve yargıya güvene ilişkin sorunlar, hukuk fakültelerinin sayısındaki artış, meslek alanımızın daraltılması gibi sorunlar devam etmektedir.
Sorunlarımız elbette var ancak çözüm arama irademizi terketmiş değiliz.
Bağımsız ve tarafsız yargı hukuk devleti ve demokrasinin en önemli unsurudur. Avukatlık Kanunu’nun 1. Maddesinde yer alan “yargının kurucu unsuru olan avukat, bağımsız savunmayı temsil eder”  Avukatlık Kanunu’nun 76. ve 95. maddeleri ile düzenlenen “hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak” görevi barolara meslek örgütü olmasının yanı sıra, çağdaş demokratik hukuk devletinin tüm organlarıyla hakim kılınması için çok önemli bir görev yüklemektedir.
Barolar , avukatın müvekkiline ve her türlü otoriteye karşı bağımsızlığının koruyucusu, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin, adil yargılanma hakkının, hak arama özgürlüğünün teminatı ve savunucusudur.
Kırıkkale Barosu olarak anayasamızdan ve kanunumuzdan aldığımız sorumluluğumuzun bilinci ile adalet, insan hakları ve hukuk devleti ilkelerini esas alarak, meslektaşlıktan başka hiçbir payda arayışına girmeden hukuk mücadelemize devam edeceğiz. 
Kırıkkale Barosu olarak tüm komisyonlarımız ile halkımızın adalet arayışında yanlarında olmaya devam edeceğiz.
Kendisini hak ve adalet yoluna adamış avukat, hakim, savcı meslektaşlarımız, adliye, baro ve avukatlık ofisi çalışanlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın adli yılını kutluyoruz.
Sağlıklı günlerde buluşmak umuduyla saygılarımızı sunuyoruz.

Kırıkkale Barosu Yönetim Kurulu Adına
Baro Başkanı
Av. Talat APAYDIN

 

HABERİN INSTAGRAM VERSİYONU İÇİN TIKLAYINIZ

27.04.2024
AV. MUTLU KORKMAZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.